top of page
  • Black Facebook Icon Stavern Kunst
  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram icon Stavern Kunst
En historisk kulturby ved havet, for alle, hele året!

Stavern er viden kjent som Kunstnerbyen ved havet, og alle byens og områdets kunstnere, både levende og forhenværende, skal få skinne og synes, hvis de selv vil. Visste du f eks at Stavern bl a har huset "1 av de 4 store", at Norges 1. kokebok har sitt utspring i Stavern, at flere kulturhistoriske bygninger nå har utallige kulturaktiviteter, at vi har en visesanger her med fotavtrykk i mer enn 5800 viser/melodier, at vi har FLERE artister som har opptrådt med verdensstjerner, at FLERE kunstnere og produsenter leverer sin kunst og kultur langt utover fylket, at vi (sannsynligvis) er den eneste byen i Europa med en pyramide, og at en av Norges mest markante malere i moderne tid bor og nå har sitt eget museum i Stavern? Mer om alt dette, på et senere tidspunkt ... ;-)

Uansett, med et slikt utgangspunkt, og flere til, jo Stavern være en historisk KULTURBY. Vår visjon er å gjøre den til det FOR ALLE - HELE ÅRET. Gjennom utstillinger, medlemsmøter, festivaler, konserter, omvisninger, temakvelder og lignende, skal foreningen være en sentral aktør og tilrettelegger for kunstnere, kulturutøvere og kulturlivsinteresserte i Staverns kulturliv. For å utvikle foreningens interne kunstliv, skal det arbeides med å skape et bredt samhold og samarbeid blant medlemmene, knytte bånd mellom vårt kunst- og kulturmiljø og tilsvarende miljøer i inn- og utland, samt definerte tilskuddsordninger i offentlige organer og næringsliv.


Påske- og høstutstillingene i Stavern trekker nå mer enn 30 000 besøkende hver gang, og er dermed en av Norges største og mest populære kunstutstillinger. Et femtitalls lokale og gjestende kunstnere viser frem sine arbeider i Stavern og omegns gallerier. Det vises kunst av ulike materialer og teknikker. Maleri, grafikk, keramikk, glass, metall, skulptur, tekstil og mye mer. Fremover er ambisjonen vår at det I TILLEGG til all visuell kunst, skal bli litteraturopplevelser og poesi, musikalske øyeblikk, gastronomiske og bondekulturelle smaksprøver, samt samtidskunst fremført på egen scene! Stavern skal vise sitt kunstneriske mangfold, og håpet er at store navn tiltrekkes av dette. Vil du være med på utviklingen? Ta kontakt!

Stavern kunst og kultur er en ideell forening og arbeidet utføres på frivillig basis. BLI MEDLEM i dag, og bidra til at kulturlivet vokser!

Styret - kontaktperson SKK:

Leder:  Helge Krüger

Mobil:  465 45 005

E-post: leder@stavernkunstogkultur.no

Styremedlemmer:

Nestleder: Endre Lindstøl

Kasserer:   Kirsti L. Irgens 

Sekretær:  Ella M. B. Jørgensen

Generelle spørsmål og avklaringer kan sendes til: post@stavernkunstogkultur.no 

Foreningen skal ha et kunstnerisk råd som fungerer som styrets og kulturområdenes rådgivende organ i kunst- og kulturfaglige spørsmål for å skape et stort og sterkt kunst- og kulturliv i Stavern. Rådet skal blant annet:

  • utøve kunstnernes stemme og drivkraft for SKKs visjon og formål,

  • utvikle SKKs evne til økt kunstnerisk innhold i Staverns kulturliv,

  • beslutte søknader fra kulturutøvere til Staverns kulturliv,

  • komme med forslag til aktiviteter og innhold,

  • bidra med råd og støtte til SKK's aktiviteter.

Kunstområder & kontaktperson:
(
kontaktinfo kommer)

Visuell kunst: Laila Irene Leknes

Musikk: Under avklaring

Litteratur: Kristin Dons Wallebek

Fra frø til kunst: Trond W. Jensen

Scenekunst: Avklares senere

Ta kontakt med med leder for mer informasjon i første omgang. 

_DSC0438.jpg
Medlemskap i foreningen Stavern kunst og kultur

Bli støttemedlem i foreningen Stavern kunst og kultur. Medlemskontingenten er 200 kr per år. Vipps til Stavern kunst og kultur 622729. Takk for støtten!

I meldingsfeltet: Oppgi "<fullt navn>, kontingent for 2024"

bottom of page